- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Arkadaşlar, Ben Nikon D700 +16-35/4 +50/1.4g +70-200/4 +YN568 modeline sahibim ve Sony'e geçmek için ne gerekeceğini ve benzer Sony lenslerinden memnun kalıp kalmayacağımı tahmin etmeye çalışıyorum. Ben bir profesyonel değilim, sadece hobim olarak boş zamanlarımda seyahatlerde, ailemle vb. çekimler yapıyorum. Fotoğraflarımı flickr, facebook gibi platformlara yüklüyor ve videolarımda kullanıyorum. Fotoğraflar için Lightroom CC, videolar için ise Vegas Movie Studio Platinum 13 ile çalışıyorum. Değişiklik sebebim: daha hafif, daha küçük bir gövde +IBIS ile video çekim olanağı. Sony A7ii modeli (veya yakın zamanda çıkacak olan iii modeli) beni ilgilendiriyor. İlk kontrol sonrasında, en pahalı olanın kamerayı ve 50mm'yi değiştirmek olacağını görüyorum - tahminen D700 için ~600eur (20bin çekim) ve 50/1.4 için ~300eur alabileceğim (her ikisi de neredeyse yeni durumunda). İkinci el lenslere de yönelebilirsem, N16-35/4'ü eşdeğer Z16-35/4 ile değiştirebilirim, N70-200/4'ü Z70-200/4 ile değiştirebilirim, ve 50mm'lik kısımda Sigma 50/1.4A veya Z35/2.8 tercih ederim. Ana sorum şu: Bu lensler Nikon lenslerine göre kalite ve fonksiyonellik açısından denk mi ve bu konfigürasyon, Nikon setup'ımın yerini alabilecek kadar teknik kaliteli fotoğraflar mı üretiyor? Sonuç olarak: bu değişikliği yapmak mantıklı mı? Nikon setup'ımı gerçekten seviyorum, sadece 85mm portre lensi olmamasını eksik buluyorum. Satmayı istemem, fakat yatırım yaptığım iyi lenslere rağmen video çekememek en sinir bozucu kısım. Ne düşünüyorsunuz?