- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Çok düşündükten ve okuduktan sonra A7Rii için lens seçimimi yaptım. Vücut birkaç haftadır bayide bekliyor, Batis 25mm gelmesini bekliyorum. Sorun şu ki birkaç haç sonra İzlanda'ya gidiyorum ve yedek kamera ihtiyacım var, bu yüzden seçeneklerimi yeniden gözden geçirdim. Manzara ve deniz manzaraları çekiyorum ve genellikle Pentax 645z ve 28-45mm lensi (35mm dilinde 21mm genişliğinde) ile çalışıyorum ve yıllar içinde çalışmalarımın çoğu 16 ila 35mm aralığında oldu (Pentax'a geçmeden önce Nikon 16-35 ana lensiydi), bu yüzden Sony 16-35mm'e karar verdim (bu şekilde düşündüğümde mantıklı görünüyor). Taşınabilir bir kurulum için bir lens olması gerektiği gibi 35mm 2.8'i de aldım (odak uzunluğunun kapsandığını biliyorum ancak ağırlığı ve boyutu için). Daha uzun odak aralıklarında Fotodiox adaptörle Pentax 645 55, 75 ve 150'yi kullanmayı umuyorum. Umarım bu çok mantıklıdır - ve Batis 25mm'i almamakla ilgili pişmanlık duymam - sanırım Phil İpad'imden Tapatalk kullanılarak gönderildi.