Mükemmel 35mm lenslerinin savaşı (belirli ihtiyaçlar)

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba arkadaşlar! Bilginize, deneyiminize ve görüşlerinize ihtiyacım var! Bu foruma yeni katıldım, her şeyimi sattım ve Canon'dan Sony (A7III) geçiş yaptım ve tavsiyeye ihtiyacım var. Yüzlerce incelemeyi, karşılaştırmayı ve en iyi 35mm lensi araştırmalarını zaten okudum ve izledim ama hala tatmin edici bir cevap bulamadım. Kullandığım her odak uzunluğu için uygun prime lensi bulmakta sorun yaşamadım ancak 35mm'lik bir lens bulmakta zorlanıyorum. Haftalardır başımı ağrıtıyor... Belki sizin aranızda benim kararsız kaldığım lenslerden bazılarını kullanıyorsunuzdur (her biri için özel sorularım var) veya belki aşağıdaki tartışmada ilginç tavsiyeler ve deneyimler bulacaksınız. Her durumda, mükemmel bir lensin olmadığını hepimiz biliyoruz. Uyum sağlamanız gereken lens, ihtiyaçlarınıza en uygun olanıdır. Kişisel zevkim için sokak ve seyahat fotoğrafçılığı yapıyorum ve genellikle konserler ve müzik festivallerini profesyonel olarak çekiyorum. Ayrıca eğlence amaçlı video çekiyorum ve bu konuda daha profesyonel olmaya başlamak istiyorum. 35mm, favori hepsine uygun odak uzunluğum olduğu için bu seçime gerçekten önem veriyorum. İşte sırasıyla kişisel ihtiyaçlarım ve olası seçeneklerimiz ve dezavantajları:

1/ Hızlı ve doğru Otomatik Odaklama (düşük ışıkta bile)
2/ Hızlı diyafram (düşük ışık, derinlik bulanıklaştırma, sinematik çekimler)
3/ Yumuşak manuel odak halkası video için
4/ İyi görüntü kalitesi (açıkken keskinlik, mikro kontrast, arka plan bulanıklığı...)
5/ Hava Sızdırmazlık artısı
6/ Boyut/Ağırlık
7/ Biraz karakter?
8/ Daha ucuz olursa, kesinlikle daha iyi
9/ İnşaat kalitesi
10/ Benim için en az önemli olan: tasarım/işlevsellik/dengeli/şıklık

Şu anda Sony, Sigma ve Zeiss arasında kararsızım ancak her birinin katlanılması zor büyük dezavantajları var. Belki bana önerileriniz ve cevaplarınız vardır. Dinliyorum. Zamanınız ve dikkatiniz için teşekkür ederim, çok takdir ediliyor!