- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yedek sistem olarak Canon 5D Mark 3'ümü tamamlayacak bir a711 aldım. Metabones adaptörünün, seyahat sırasında çantamda fazla lens ve ağırlık tutmaktan kaçınmak için Canon lenslerimi korumanın basit bir yolu olacağını düşünerek satın aldım. Kötü sürpriz şu ki Metabones otomatik odaklama tamamen işe yaramaz...moda için çok yavaş...ve birçok aydınlatma koşulunda sorunlar yaşar...özellikle arka ışık ve gölgelerde...ki genellikle çekim yaptığım ışık türüdür. Bu nedenle tek bir lens olan 24-70 f4 Sony lensini satın alarak bu soruna çözüm bulmayı umdum...ve portreler için daha hızlı bir alternatif olan 55 1.8 lensini de aldım. Ne yazık ki 24-70, Canon lenslerime kıyasla çok kötü. Fazlasıyla dijital görünüyor, f4 çok yavaş ve arka plan bulanıklığı hoş değil. Renkler farklı ışık koşullarında radikal şekilde değişiyor ve bozulma korkunç. Bu sisteme uygun iyi bir lens arayışındayım. Gerçekten 2.8 diyafram açıklıklı 24-70 zoom lens istiyorum. Herhangi bir çözüm önerisi olan var mı? Her çekimde manuel odaklamak için yeterince hızlı değilim...bu nedenle bu bir alternatif değil...ne yazık ki.