- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu konuşma, filtrelerin kullanılıp kullanılmaması konusunda başladı. Minolta 500mm refleks objektifimin vidalı filtrelerle kullanılamayacağını düşünürken, kullanılabileceği konusunda bilgilendirildim. Daha fazla araştırma yaptım ve düşündüğüm lens hood'un çıkarılarak 82mm çapında bir diş açığa çıkarılabileceğini keşfettim. Şimdi lensi korumak için bir UV filtre aldım ve polarize ve yaratıcı filtreler için Firecrest filtre sistemimin de uyumlu olduğunu keşfettim. İlerlemek için... Xykes'in belirttiği gibi, bu lensin (veya Sony markalı aynı lensin) üretilen tek Otomatik Odaklı refleks lens olduğuna inanıyorum. Seviyorum, ancak sabit f/8 diyafram açıklığı ve bazı insanlar bu tür lenslerde "çörek oluşumu" sorununu bulmaktadır. Benim ekipmanımdaki en hafif lens olduğu için çantamda saklamaktan mutluyum, diğer 500mm lensim ise genellikle wildlife veya ay avından önce özel olarak dışarı çıkmadıkça geride kalıyor. Ayrıca, bu lensi wildlife fotoğraflarında elde kullanabildiğimi farkediyorum - monopoduma çok az ihtiyaç duyuyorum. İşte bu lensle çektiğim birkaç fotoğraf. Hoş geldiniz, sayın ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir resim göreceksiniz... Sadece buradan ücretsiz kayıt olun - Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!