Minolta AF Refleks 500

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu konuşma, filtre kullanılıp kullanılmayacağı konusunda başladı. Minolta 500mm refleks objektifimin vida üzerine filtre takamayacağını düşündüğüm yerde, bunu yapabileceğim konusunda bilgilendirildim. Daha fazla araştırma yaptım ve düşündüğüm lens parasoleyinin çıkarılarak 82mm çapında bir diş açığa çıkarılabileceğini öğrendim. Şimdi objektifi korumak için bir UV filtre satın aldım ve polarize ve yaratıcı filtreler için aynı zamanda Firecrest filtre sisteminin uyduğunu keşfettim. İlerlemek için... Xykes'in dediği gibi, bu lensin (ya da Sony marka aynı lensin) üretilmiş olan tek Otomatik Odak refleks lens olduğuna da inanıyorum. Çok seviyorum, fakat sabit f/8 diyafram açıklığına sahip olması ve bazı kişilerin bu tür lenslerdeki "çörek oluşumu" sorununu bulmaları, bazı insanları rahatsız edebiliyor. Benim setimdeki en hafif lens olduğu için, çantamda tutmayı tercih ediyorum, diğer 500mm lensim genellikle vahşi yaşam veya ay fotoğraflamaya özel olarak çıkmayı düşünmedikçe geride kalıyor. Ayrıca, vahşi yaşam için elde kullanabildiğimi fark ediyorum - monopoduma çok az ihtiyaç duyuyorum. İşte bu lensle çektiğim birkaç resim. Hoş geldiniz, değerli ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir resim göreceksiniz… Sadece buradan ücretsiz kaydolun – Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!