- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Fuji/Canon'dan Sony'e geçiş sürecindeyim. Uzun bir tartışmanın ardından başlamak için kullanılmış bir a7r II almaya karar verdim. Bu çoğunlukla manzara fotoğrafları için kullanılacak. Biraz daha para biriktirdikten sonra a9 veya benzer bir model almayı düşünüyorum, böylece daha iyi otomatik odaklama özelliği olan bir modelde vahşi yaşam, spor vb. için kullanabilirim. Henüz bir lens satın almadım. İyi bir manzara lensi nedir? Manzara açısından, manzara fotoğraflarında manuel odaklama kullanabileceğim için hızlı bir lens olması gerekli değil. Ancak, iyi bir çözünürlüğe sahip ve seyahat lensi olarak da kullanılabilecek bir yüksek kaliteli zum lens varsa, seyahat ederken yanımda taşıyacağım lens sayısını azaltmak için ideal olurdu. a9 veya benzer bir model alana kadar Canon'umu vahşi yaşam için kullanacağım ve bu gövdeyi, manzara, sokak, seyahat vb. için kullanacağım. Dolayısıyla, ileride iyi bir kamera kiti oluşturmak için her biriyle birbiriyle uyumlu olacak şekilde nasıl en iyi şekilde geliştireceğimi düşünmeliyim ama en çok istediğim şey iyi bir manzara lensi. Fuji ile çektiğim çoğu manzara fotoğrafı ya 14mm ya da 23mm ile çekilmiştir. Tam kare gövdeyle, geniş açıda 21mm kadar kullanmış olsam da, bazen daha geniş açıda çekim yapabilmek isterdim. Fiyatın dikkate alınmayacağını söylemeyeceğim çünkü önemlidir ama görüntü kalitesinin kötüleşeceğini ya da birden fazla lensin yerine geçecek bir lens için daha fazla harcayabileceğimi, zaman ve para tasarrufu yapabileceğimi ve seyahat ederken sürekli lens değiştirme gereksinimini azaltabileceğimi düşünüyorum. Jimmy986 tarafından 29 Haziran 2018 tarihinde düzenlendi.