- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Ben el işine odaklanma deneyiminden ilgilenirim, işte benimki: 3 yıldan fazla bir süre önce 130 Euro'ya kullanılmış bir Nex-3 satın aldığımda, fotoğrafçılığımı ne kadar etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim. Manuel lenslerin dünyasını keşfetmiştim. Hemen fark ettim ki AF yerine Canon 550d DSLR'ımda kullanmayı çok daha fazla seviyordum, hatta Nex-3'ten ve bazı manuel lenslerden çok daha fazla masrafım olan Canon kit lensinden daha fazla zevk alıyordum. Görüntülerimin teknik kalitesi de arttı çünkü eski Minolta prime lenslerim Canon kit lensimden daha iyiydi. Ve o dönemde fotoğrafçılığım daha önce hiç olmadığı kadar hızlı gelişti. Bence manuel işlem, bunun arkasındaki itici güçtü çünkü daha fazla eğleniyordum ve yaptıklarımın daha bilincinde olmam gerekiyordu, kameraya güvenemezdim. Nex-3 hızla Nex-5n ile değiştirildi, bugün hala kullandığım çok güzel bir kamera. İşte Nex-3 ve 5n'den bazı fotoğraflarım: Birçok lens satın aldım, o zaman en çok kullandıklarım: Voigtländer 4.5/15: Çok güzel bir ifadeye sahip süper kompakt lens Zeiss Biogon G 2.8/28: Harika bir lens ve çok kompakt bir lens Zeiss Planar 2/45: Küçük, süper kontrastlı ve keskin Minolta MD 2.8/135: Güzel bir arka plan bulanıklığı olan iyi bir lens, ancak diğerleri kadar iyi değil Yaklaşık 1 yıl sonra Nex-5n'yi daha az kullanmaya başladım ve Nex-6n satın aldım. Eklenen kontrol ve elektronik vizör güzeldi ama retrospektif olarak 5n'nin daha güzel bir kamera olduğunu düşünüyorum. Birkaç yerel lensi denedim ve 1.8/50 OSS gibi birini sevdim ve ayrıca Sigma 2.8/19'u kullandım ve manuel lensler bende biraz geri planda kaldı. Sonra Ekim 2013'te Alpha 7 duyuruldu ve hemen bir tane ön sipariş verdim çünkü Minolta MC Rokkor 1.2/58'im dostum Canon 5dII üzerinde bana çok güzel bir görünüm veriyordu. Duyuru öncesinde 1.2/58 için kullanılmış bir 5d satın alma noktasına gelmiştim. Bir ay bekledikten sonra a7 geldi ve manuel lenslerim bu kamerada Nex-6'dan çok daha iyi performans gösterdi, daha düşük piksel yoğunluğu birçok lense avantaj sağladı ve manuel lenslere olan sevgim yeniden canlandı. O zamandan beri manuel lens koleksiyonumu bir hayli büyüttüm ve şu güzellikler gibi objektiflerle zenginleştirdim: Canon FD 4/300 L: Kel kartal veya Tokina 2.5/90 Macro: Yeşil yılan gibi ancak Minolta MD 2.8/35 gibi çok ucuz lenslerden de mutluluk duyuyorum. Şu anda Minolta MC/MD lenslerini keşfediyorum ve Minolta lens listemi genişletmeye çalışıyorum: Aydınlatılmış yaprak. Peki senin deneyimin ne?