- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Makro fotoğrafçılığa pek ilgili olmadım ancak hep ilgilenmek istedim. Fuji'den Sony'ye geçmeden kısa bir süre önce bir makro lens aldım ancak geçişten önce pek kullanamadım. Makroda AF genellikle kullanılmayacağı için MF'yi normalde kullanırsınız, lens başka bir amaç için kullanılacaksa dikkat edilir. Sony 90mm makroya aynı kadar harcamak isteyip istemediğimden emin değilim, başka seçeneklerden farklı olup olmadığını görmek istiyorum. Şu anda ağırlıklı olarak makro fotoğrafçılığımdan ciddi miktarda para kazanmayı düşünmüyorum. Ancak, yerel bir mücevher dükkanı, web siteleri için fotoğraf çekmemi istedi. Daha önce mücevher fotoğrafçılığı yapmadım ve biliyorum ki makro her fotoğrafta gerekli olmayabilir ancak ürünün el yapımı doğasını göstermek önemli. Ürün fotoğraflarında deneyimli olmadığım için belki bu işi yapmayı tercih etmeyebilirim ancak yerel bir işletme bütçesiyle çalışıyor. Eğer deneyimli bir ürün fotoğrafçısı gibi sonuçlar beklemiyorlarsa ve birlikte gelişebilirsek düşünebilirim. Ancak hangi lensin hem makro hem de genel ürün çekimleri için uygun olacağını merak ediyorum. Ayrıca, sürekli devam edecek bu tür işler için nasıl ücret alınmalı konusunda herhangi bir öneriniz var mı? Mücevherler, yerel bir taş uzmanı tarafından yapılıyor, bu yüzden sürekli yeni çalışmalarını yayınlamak isteyecekler. Şu anda bu tür bir alanı uzmanı olmadığımı unutmayın, dolayısıyla deneyimli biri gibi ücretlendirme yapmayacağım.