Loxia 35 vs MC-11 ile Sigma 35mm Karşılaştırması

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Şu anda Loxia 35mm'imi değiştirip satmalı mıyım konusunda tereddüt içindeyim. Bu gerçekten keyifle kullandığım harika bir lens, özellikle yalnızken ve fotoğraf çekmenin saf keyfinin tadını çıkarmak için. Kaliteyle ilgili hiçbir şikayetim yok. Tek sorun, 35mm lensi genellikle gezmek ve hafif seyahat etmek için, yanı sıra 55mm'yle birlikte aldım. Şu anda ayrıca 16-35 F4'e de sahibim. Bu nedenle, ucuz bir sigma lensi + adaptör alıp otomatik odaklamaya sahip olanı almalı mıyım diye düşünüyordum. Daha önce birinci nesil a7 üzerinde kullanan var mı, nasıldı? Örneğin, odak hızı, ağırlık. Seyahat ederken arkadaşımla videolar çekmeyi severim ve seyahatte MF lensin aslında pek uygun olmadığını fark ettim. Üç olası seçeneğim var: 1) Loxia'yı Sigma ile değiştirmek 2) Loxia'yı tutmak ve 16-35 F4 + 55mm ile seyahat etmek 3) Loxia'yı satmak (35mm sabit açıklığa ihtiyacın yok!) Loxia'yı satsam muhtemelen parayı bir batis 85mm veya 70-200 F4 için kullanacağım. Ancak gerçekten portrelere pek ilgili değilim, bunun yerine manzara fotoğraflarında telefoto lens gerektiğinde kullanmayı düşünüyorum (veya bazen spor). Görüşlerinizi bekliyorum!