- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Şu anda a7Rii model fotoğraf makinesi ile 16-35 mm f/2.8, 55 mm f/1.8 ve 100-400 lenslere sahibim. Çoğu işim manzara/kent manzarası, sokak ve vahşi yaşam fotoğrafçılığı üzerine. 16-35 mm manzara fotoğrafları için şimdiye kadar iyi sonuçlar veriyor. 55 mm sokak fotoğrafları için iyi. Ancak bazen 55 mm'nin sokak fotoğrafçılığı için uzun olduğunu düşünüyorum. Fuji'den geçmeden önce tercih ettiğim lens 23 mm f/2 idi, bu nedenle 35 mm'nin harika olacağını düşünüyorum. Benim görüşüme göre 1.4 sokak fotoğrafçılığı için fazla büyük olur. Dolayısıyla seçenek 2.8 olurdu. Sokak fotoğrafçılığı için genellikle düşük ışıklı alanlarda çekim yapıyorum ancak tür gereği gürültüyü her zaman kötü karşılamıyorum. Pürüzlü görünüm ya sonraki aşamada düzenlemeyle ya da sanatsal olarak değerlendirilebilir. Sony 35 2.8 lens yaklaşık $800 dolar ama acelem yok, bekleyip ikinci el bir tane bulabilirim. Ancak Samyang versiyonu sadece $298 dolara satılıyor. Seyahat ederken çantamdaki ağırlığı diğer odak uzunluklarından/zum lenslerden tasarruf sağlarken, bir para kazanma aracı olmayacak bir lens için para tasarrufu sağlar vs. Ancak, lensin kötü olması durumunda ucuz bir seçeneğe gitmek istemiyorum. Gürültülü olduğunu duydum, bu bazı sokak durumları için bir sorun olabilir ama eğer çok fazla gürültülü değilse, böyle bir durum anlaşmayı bozmaz. Bu lensle ya da IQ ile ilgili tecrübesi olan var mı? İleride düşünmeyi düşündüğüm diğer lens ise 24-70 2.8. 16-35 ile, orta geniş açıda oldukça iyi bir kapsam elde edebileceğimi düşünüyorum. Bu iki lens konser fotoğrafçılığı için nasıl? 2.8 yeterince geniş mi? Yerel müzisyenlerle arkadaşım var ve elime denemeyi düşündüm. Genellikle sadece yeni bir şey denemek ve eğlenmek için ama belki daha fazlasını yapmak isteyebilirim.