Lens Seçiminde Sorun Yaşıyorsanız

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba Herkese, Şu anda üzerimde bir miktar nakit bulunduğundan, kameramı değiştirmek istiyorum. Şu anda Nikon D5000 ('ki biraz kötü) ile birlikte gelen 18-55mm ve 50mm f1.8 ve bir de Nikkor 70-300mm lens ile çekim yapıyorum. Sony A7II almaya karar verdim, ve bu konuda nihai kararı verdim. Bunun dışında, Sony ile uyumlu lens dünyasının hem çok karmaşık hem de çok pahalı olduğunu düşünüyorum. Bütçem yaklaşık $2,500 ve kameranın gövdesi için $1,700 ayırdığımda bana $800 (lensler için) kalıyor. Dolayısıyla, tam çerçeve mi yoksa APS-C mi, E montaj mı yoksa A montaj mı, pahalı mı yoksa çok pahalı mı, benim için oldukça karmaşık. Yıldız fotoğrafçılığı için geniş bir lens, portreler ve arka plan bulanıklığı için büyük diyafram açıklığına sahip bir prime lens ve yakınlaştırarak iyi fotoğraflar çekmek için bir zoom lens arıyorum. Ayrıca, Zeiss lensler ile çekim yapmayı çok istiyorum çünkü onlara büyük saygı duyuyorum. Ancak bu fiyatları gördükçe onlara saygımı kaybetmeye başlıyorum. Yardımlarınız çok değerlidir.