- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yeni GM lenslerinden çok heyecanlanan A7 meraklılarının, A7 sisteminin en önemli avantajlarından ve gelişmelerinden biri olan kompakt boyutu ve hafifliğini göz ardı etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Bu yeni GM lensler ve hatta bir ölçüde batis serisi, büyük ağır lenslerdir ve A7 sisteminin avantajlarının çoğunu yok ederler. Harika performans sergileyen aynı zamanda kompakt olan loxia gibi daha fazla lens umut ediyorum. Birçok kişi için otomatik odaklama eksikliği nedeniyle loxia, geçerli bir alternatif olarak görülmez, ancak onlarla odaklamayı batis 85mm otomatik odaklamamdan daha kolay ve doğru buluyorum. Zeiss ve Sony'nin bu harika kompakt lensleri geliştirmeye devam edeceklerini ve küçük ve güçlü A7 serisini büyük ve dengesiz bir dslr gibi devasa bir canavara dönüştürmeyeceklerini umuyorum. Ve bokeh konusuna gelince, diyaframı tam açık olan durumlar dışında pek fark etmez. Açıkçası, şu anda bokeh için olan bu büyük ilginin biraz abartılı olduğunu düşünüyorum! Sen ne düşünüyorsun?