Kurgu için bilgisayar bileşimi

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba Herkes, Ben bir hobi fotoğrafçısıyım, ayda birkaç kez çıkıp genellikle yelken yarışı fotoğrafları çekiyorum, her 500 fotoğraftan 1'i saklanıyor. A7rii'den a7Riv'e geçtim. Şu anda fotoğraflarımı 2015 model 16gb ram ve temel i7 işlemcili 256gb ssd'ye sahip Macbook pro üzerinde düzenliyorum. Eğer uzaktan çalışıyorsam ve harici bir sabit diske erişimim yoksa genellikle kart üzerindeyken fotoğrafları sıralamayı tercih ediyorum, bu durumda mac önizleme programını veya bazen lightroom'u kullanıyorum. Geçmişte bu düzenleme için yetersizdi. Dosyaları yüklerken veya önizleme yaparken birkaç saniye beklemek gerekiyordu. 500 fotoğrafı incelediğinizde bu bir sorun olabilir. dediğim gibi, bir hobi fotoğrafçısıyım, bununla para kazanmıyorum ve değerlendirmeye ihtiyacı olan fotoğrafların yüklenmesini beklemek bilgisayarınızın başında beklemek pek eğlenceli bir iş değildir. Şimdi A7r iv'e geçtiğimde bekleme sürelerinin arttığını görebiliyorum ve bilgisayarın sınırını aştığını hissediyorum, bekleme süresine kısa süreler ekleniyor. Maliyet etkin bir masaüstü PC inşa etmeyi düşünüyorum. Yüklenme sürelerini ve işlem sürelerini en çok azaltacak parçalara yatırım yapmak istiyorum. İşlemci: Intel'e gitmek istersem LGA 2066 veya LGA1151 kartlı bir i7 veya i9'a bakacağım. Herhangi bir soketin yüklenme sürelerime ne kadar etkisi olacak? Bunların yanı sıra son zamanlarda AMD Ryzen hakkında iyi şeyler duydum ancak yeterince bilgim yok. RAM: 64GB, 32GB'den daha etkili mi olacak yoksa gereksiz mi? Ayrıca RAM Hızının etkisi ne olacak, DDR4 - 3000 MHZ vs DDR4 - 3333 MHZ? Grafik Kartı: Grafik kartının aslında herhangi bir etkisi olacak mı, çünkü bu bir video oyunu değil? Ayrıca, bu kategorilerin yüklenme sürelerinde ne kadar etkisi olacak?