Kool-aid içtim

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba, 24-70mm GM F/2.8 zoom ile ilgili bulabildiğim her incelemeyi okuduktan sonra, 24-70mm F/4 lensimi rafa kaldırdım ve a7riii m kamerasıma söz konusu GM lensi sipariş ettim ve aldım. Daha sonra, GM lensiyle kendi sınırlı optik testimi yapmaya karar verdim ve GM'nin "keskinlik" özelliğini sahip olduğum tek yerel sabit lensim olan Sony FE 55mm F/1.8 ile karşılaştırarak ISO 12233 çizelgesiyle LED ışık paneliyle çekim yaparak test ettim. Hemen hemen evrensel olan bu büyük övgüye rağmen, iki lens arasındaki çözünürlük farkı beni şaşırttı. GM lensi, neredeyse aynı odak uzunluğuna ayarlandığında bile, 55mm lens görünür şekilde daha keskindi. Ne yazık ki, kendi testimi yapmak için zaman harcamadan önce aynı karşılaştırma için DXO mark raporunu okusaydım, ölçülen keskinlikteki büyük fark ortaya çıkardı. Hala güzel bir lens ancak, çeşitli uzmanlar tarafından yapılan övgülere rağmen, odak uzunluğu açısından sabit lensleri yerine koyabilir ancak FE 55mm F/1.8'in çözünürlüğünü eşleştiremez ve aynısının diğer lensler için de geçerli olduğunu düşünüyorum.