Kızılötesi ve Sony

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Ben hassas bir kızılötesi görüntü üreticisiyim ve son zamanlarda Canon'dan Sony'e geçtim. Bunun nedenlerinden biri, geniş açılı lenslerimi kızılötesi için sevdiğim için tam kare aynasız erişiminin olmasıydı. Sorun şu ki, Sony lenslerinin çoğunun "sıcak noktaları" olduğu için IR için uygun tam kare lens bulmakta zorluk çekiyorum. Birkaç lensi test ettim ve kamera şirketi modifiye edicileri ve kızılötesi gruplar etrafında web tabanlı en bilgilendirici makalelerin çoğunu ziyaret ettim. Uygun Sony lenslerinin listesi oldukça sınırlı görünüyor, bu yüzden başka markalar ve adaptörlerle denemelere başladım. Kızılötesi dünyasında öğrendiklerimizi tartışabileceğimiz kimse var mı? Belki lenslerin bir listesini paylaşmayı deneriz ancak bu test etmek ve geliştirmek için zaman ve para gerektirecektir. Bazı kızılötesi görüntüleri görmek için infralandırma galerimde ziyaret edebilirsiniz - http://markd.photography/markd/digartal-colour-places/, ancak bunların çoğu önceden Sony değil, ancak galeri, 3 Sony Alpham olduğu için genişleyecek ve 2'si kızılötesi. Teşekkürler. Mark