- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yaklaşık 4 ay önce Sony A7 III ve Metabones V adaptör ile Sigma Art ve Canon lenslerim için aldım. Ağır lenslerden bazılarını satacağımı ve daha fazla aynasız gibi lens alacağımı düşünmüştüm, ancak Sony'den henüz fiyat/kalite açısından üstün olabilecek bir şey göremiyorum ve Sony montajlı Sigma lensi almam Metabones V'e sahip olduğum için pek bir avantaj gibi görünmüyor. Canon 17-40 F4 L, Canon 24-70 2.8 L, Canon 70-200 2.8L II, Sigma 50 1.4 Art, Sigma 85 1.4 Art. Tek şüphe duyduğum uygun fiyatlı keskin Sony 85 1.8 olmuştu, ancak hala f1.4 ile daha hoş olan Sigma 85 1.4 Art. Geriye kalan hiçbir gerçek rakip olduğunu düşünmüyorum, bunun belki birkaç yıl daha süreceğini düşünüyorum, ancak daha hafif f1.4 lensler, daha çok aynasız tarzda muhtemelen mümkün olmayacak çünkü büyük çap fazladan ışığı alır. Sony 12-24 piyasadaki en iyi UWA olabilir, ancak 17-40L fiyat/kalite açısından yenilmez... Sizce en iyi fiyat/kalite lensler nelerdir yoksa buna çok erken mi konuşuyorum