Harika A7Rii Portre Lensi: Rokinon 135mm f/2

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
0
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Milyon dolarımı Batis 85'e harcayıp orta derecede renk atması ve makul bokeh elde etmeyi ya da 85 GM'e bajillion dolar harcayıp harika bokeh, az renk atması ve sadece bazı orta derecede odaklanmama sebebiyle sıkıntı çekmeyi düşünüyordum. Sonunda çok az bir süre için 135 f/2 manuel odaklı Rokinon'a sadece 550 dolar harcadım. Şu ana kadar çok az zaman geçirdim ancak kalitesinin gerçekten şaşırtıcı derecede iyi olduğunu söyleyebilirim. Kontrast çizgilerinde Zeiss 55 ve Sony 28'ime göre açıkken belirgin şekilde daha az renk atıyor (yeşil/mor)! Bokeh şimdiye kadar harika görünüyor. Batis gibi biraz dönüşlü, ancak oldukça zevkli ve çok düzgün (üreme). Her neyse, kesinlikle bir öğrenme eğrisi var ve A7rii'nin dahili sabitleyicisiyle bile çok affetmeyici değil. Hızlı çekimlerde lensi kullanırken 1/200'ün üzerinde EFCS'yi kapalı tutmam gerektiğini fark ettim. İdeal olmayabilir ama büyük bir sorun da değil. İşte size hepinize tek bir test çekimi. Muhtemelen f/2'de geniş açıkta ve 1/800'de çekim yapmışım. Tam çekim ve keskinlik referansı için yaklaşık %150'lik bir kırpma. :) Hoş geldiniz, sevgili ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir resim göreceksiniz... Sadece buradan ücretsiz kaydolun – Yeni üyeleri mutlu bir şekilde karşılama...!”