Hangi Geniş Açı Lensi Almalı?

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Yaklaşık bir yıl ve yarım süredir Sony a7 fotoğraf makinesine sahibim. Günlük lensim olarak FE 55mm lensime güveniyorum. Ayrıca genellikle "ciddi çekimler" veya vahşi yaşam çekimleri için kullandığım FE 70-200mm lensim de var. Biraz daha deneyimli bir amatör fotoğrafçıyım, bazı fotoğraflarım yarışmalarda sergilendi ve bir kaç baskı sattım. Genellikle manzara, soyut tasarımlar ve vahşi yaşam çekimleri yapıyorum. Sony'un 70-200 lensini genişletmek için bir tele dönüştürücü çıkarmasını umuyorum, ancak geniş açı bir lense de ihtiyacım var. Beni en çok ilgilendiren üç geniş açı lens şunlar: Sony FE 16-35 mm, fiyatı biraz yüksek ve özellikle kenar bölgelerinde bazı problemleri olduğu gibi görünüyor, ancak tüm incelemeler problemlerin küçük olduğunu ve kolayca çözülebileceğini belirtiyorlar. SONY FE 28mm, fiyatı çok uygun ve genellikle iyi ve çok iyi olarak derecelendiriliyor, ancak en iyi cam değil. Zeiss Batis 25mm, pahalı, ancak muhtemelen en iyi seçenek. Nadir bulunan gerçekten kaliteli lenslerden biri. Muhtemelen bu seçeneği tercih ederdim çünkü genellikle prime lensleri seviyorum, özellikle mükemmel+ olarak derecelendirilenleri. Ancak, üçte bir fiyatındaki Sony 28mm'nin cazibesi ve Sony 16-35 lensi geniş açı ile Sony 55mm lensim arasındaki boşluğu dolduruyor. Düşüncelerinizi okumaktan memnuniyet duyarım. Teşekkürler, Ed