Güncellemeler konusunda karar vermekte zorlanmak

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bağlam için belirtmek gerekirse: Hala öğrenciyim, yarı zamanlı çalışıyorum. Ekipmanımı yükseltmek için param VAR, ama ailem "çok fazla" para harcamamamı istemiyor. Çünkü sadece hobimle uğraşıyorum ve profesyonel bir doğa fotoğrafçısı değilim. 2018'den beri a7II kullanıyorum ve 2019 Aralık ayında kit lensimi SEL24240'a yükselttim (FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS). İnanılmaz 10x zoom kapasitesi sayesinde seyahat ederken ek lensler taşımama gerek kalmadı çünkü hem geniş açı hem de yakın çekimler için kapsama alanım vardı. Daha fazla olağanüstü yakın çekimler çekmeye başladım ve gerçekten makro ve süper detaylı hayvan ve bitki çekimlerini sevdiğimi fark ettim. İşte sorun burada ortaya çıkıyor. "YETERLİ" olsa da, a7II'nin daha yeni modellerine göre yaşlandığını görmeye başlıyorum. Bu da beni almak istediğim yeni lens konusuna götürüyor. Yeni SEL70200G2'yi (FE 70-200mm F4 Macro G OSS Ⅱ) ve x2 teleconvertör almak istiyorum çünkü bu, esasen 400mm'ye kadar ulaştırıyor ve zoom lens üzerinde (1:1 MAKRO!! Bu çok çılgın!) makro yetenekleri olan bir lens. Bu benim için tam anlamıyla bir rüya, bu kadar güçlü bir zooma ve makro yeteneklerine sahip olmak ve aynı zamanda çok büyük boyutlu olmaması. Sadece compact bir geniş açılı prime lens almalı ve seyahatler için hazırım. SEL24240'ı satabilirim hatta. SORUNA GERİ DÖNMEK GEREKİRSE: a7II sadece 24MP sensöre sahip. (4K videolar bile kaydedemiyorum) 2x teleconvertörün, sensörün pek iyi olmaması nedeniyle resmin sonucuna zarar vereceğinden korkuyorum. Lightroom'da resimlerimi güvenilir şekilde kırpamam, bu konuda açık bir şekilde konuşuyor. Bu durum hatta zaten yavaş olan otomatik fokusu etkileyebilir. Şimdi büyük soru şu: Vücudumu yükseltmeli miyim? Artık a7rV modeline gelindik ama hala a7II kullanıyorum. Geçmişte yaşadığımı hissettiriyor. 60MP sensör, dokunmatik ekran, gimbal için bluetooth, hızlı otomatik fokus ve daha iyi vizör, karşılaştırmaları yan yana koyduğunuzda iyileştirmeler açısından gerçekten devrim niteliğinde. İşte buradaki sorun, çok yüksek fiyat etiketi. A7rIV'u mu tercih etmeliyim yoksa belki a7IV (ki o da "YETERLİ" olmalı)? A7II'yi satarak yeni bir vücut almalı mıyım? Onu bu noktada satmaya değer mi? Hayallerimdeki lensi bırakıp önce gövdemi mi yükseltmeliyim yoksa sadece lensi mi satın almalı ve a7II üzerinde kullanmalıyım? Gözlerimi kapatarak ve bu lensin var olmadığını hayal ederek mi gitmeliyim? Ne yapacağıma gerçekten karar veremiyorum... Lütfen bana avantaj ve dezavantajları tartmamda yardımcı olun, gerçekten bir ikilem içindeyim. Daha