Geçiş yapmanın maliyetini Nikon'dan Sony A7ii/iii'ye geçiş yaparak tahmin etme

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Arkadaşlar, Nikon D700 +16-35/4 +50/1.4g +70-200/4 +YN568'e sahibim ve Sony'ye geçiş yapmak için gerekenleri ve benzer Sony lensleri kullanarak memnun olup olmayacağımı tahmin etmeye çalışıyorum. Ben profesyonel biri değilim, sadece boş zamanlarımda, seyahat sırasında, ailemle vb. hobi olarak fotoğraf çekiyorum. Fotoğraflarımı flickr ve facebook'a yüklüyorum ve videolarıma dahil ediyorum. Stiller için Lightroom CC kullanıyorum ve videolar için Vegas Movie Studio Platinum 13 ile çalışıyorum. Değişiklik yapma nedenim: daha hafif, daha küçük bir gövde +IBIS'li video. Sony A7ii 'ye ilgim var (veya yakın zamanda çıkarsa iii). İlk kontrolüm sonrasında, en pahalı değiştirmem gerekenlerin kamera ve 50mm olduğunu buldum – D700 için ~600eur (20k foto) ve 50/1.4 için ~300eur (ikisi de neredeyse yeni durumda). İkinci el lenslerle yetinirsem, N16-35/4'ü eşit Z16-35/4 için takas edebilirim, N70-200/4'ü Z70-200/4 için değiş tokuş yapabilirim, 50mm için Sigma 50/1.4A veya Z35/2.8'i tercih ederim. Ana sorum şu: Bu lensler Nikon lensleriyle kalite ve çok yönlülük açısından uyumlu mu? Bu kurulum, Nikon kurulumumu değiştirebilecek yeterince iyi teknik kalitede fotoğraflar üretiyor mu? Sonuçta: Bu geçiş yapmak anlamlı mı? Nikon kurulumumu gerçekten seviyorum, sadece portre lensi gibi bir eksiklik hissediyorum. Satmak istemem, ancak iyi lenslere para harcamama rağmen video çekememek en sinir bozucu şey olarak görüyorum. Sizce ne düşünüyorsunuz?