- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Sonunda a7 kameram için ilk lensimi aldım, 300 dolara bir 35mm 1.8 lensi gördüğümde heyecanlandım. Bir 35mm istedim ve nispeten uygun bir fiyata bir 35mm satın aldım. Şimdi lensi tanırsanız muhtemelen fark etmişsinizdir ki bu bir apsc (kırpma) lensi. Daha az bilgili insanlar için, benim gibi, 30 dakika boyunca araştırma yapmadan önce, kırpmalı bu lensin aslında tam çerçeve kameramda 52mm bir lens olacağını anlamak önemli. Görüntü sensörü boyutunu kırpmalı faktörün karesine bölerseniz gerçek mm'yi elde edersiniz çünkü ikisi de kırpmalı ya da tam çerçeve değildir. Şehirdeki en cimri kişi olduğumu anlayınca, Sony 50 e mount (kardeşimin zaten sahip olduğu lensi istemediğim lens) sadece 250 dolara satıldığını hemen fark ettim. Yani neredeyse aynı odak uzunluğu için daha fazla ödeme yaptım. Gerçekten kalite farklarını bilmiyorum, dolayısıyla kırpmalı lens kardeşimin 50mm lensinden eşit ya da daha iyi olduğunu söyleyemem; eğer biri bu konuda yönlendirme yapabilirse harika olurdu. Ancak bu yazının gerçek amacı gelecekteki alışverişler için. Kalite farklarını bilmediğimden dolayı bir sonraki odak uzunluğu isteğim 85 oldu. Arkadaşlarımla zaman zaman Instagram/moda fotoğrafçılığı yapmaya çalışan bir bokeh bağımlısıyım. Dolayısıyla sorum şu: paramı biriktirip 85mm tam çerçeve bir lens mi almalıyım, yoksa 77mm civarında bir 50mm kırpmalı lens mi alıp onunla devam etmeliyim. Bir kırpmalı lensi nispeten yakın bir odak uzunluğuna ve daha az paraya sahipken, tam çerçeve lensin gerçek avantajı nedir? P.S.: Eğer biri 35mm apsc bir lens arıyorsa belki satmayı düşünebilirim haha, gerçekten manzara ve diğer amaçlar için gerçek bir 35mm prime lens istiyorum. SM-G950U kullanılarak Tapatalk üzerinden gönderildi.