- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Kullandığım iyi bir yılın ardından kamarama baktım ve gördüm ki hood hasar görmüş ve bir kısmı (bir parkta nerede olduğunu bilemediğim bir yerde) düşmüş. Hassas olsa da, son bir yıl boyunca kamaramı çantama koyup çıkarmamdan dolayı biraz sorumluluk almam gerektiğini düşünüyorum. Ancak, bu parçanın yerine yenisi bulmak oldukça zor görünüyor. Sony UK web sitesi sizi "EET Europarts" adlı bir şirkete geçiriyor ancak yapılan aramada bir sonuç alınamıyor gibi görünüyor. Sonunda, (bu, görünüşe göre yaygın olmayan bir sorun olarak şikayet eden) bir forumda buldum ki parçanın adı ALC-SH129 ve bu EET kişilerinin £48.68 artı %20 KDV talep ettiklerini öğrendim!!!! Pahalı bir lens üzerine takılan bir kırılgan parça için. Benzer bir sorunla Nikon'da, eskiden yaşamıştım, başka bir kırılgan parça ile. O zaman bana 2 sterlin gibi bir şey tuttu. Sony'nin ciddiye alınmak istiyorsa, kırılgan parçalar yapmaktan kaçınmalı ve bunun sonucunda değiştirilmeleri gerektiğinde bulunmaları zor, aşırı paraya mal olan parçalardan kaçınmalı. Normal kullanımda lens hoodunun kırıldığını duyan var mı? Sanmıyorum. Ben genel uygulanlara uygun bir hood (ve kapak) satın aldım.