FE 2.8/90 Macro G OSS'ten ilk görüntüler

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Dün satın aldığım yeni Sony FE 2.9/90 Macro G OSS lensinden ilk örnekler. NOT: Her bir örneğin üzerine tıklayarak tam boyutlu jpeg'e göz atabilirsiniz. Bu resimlerin yüklenmesi biraz zaman alabilir. Harika renkler.
f2.8 iso200
Bu karedeki bokehten emin değilim. Biraz fazla çalkantılı gibi görünüyor, bence.
f2.8 iso200
Sonraki çekimin amacı, bu lensin inanılmaz netliğini göstermektir. Tam boyutta otobüsün üst katındaki yolcuya göz atın.
f8 iso320
İşte gerçekten ilginç bir noktaya geliyoruz. Bu görüntünün tam boyutuna ve bir sonraki iki fotoğraftaki performansçıların yüzlerine bir göz atın. Bu diyafram açık olduğuna göre oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.
f2.8 iso400
f2.8 iso400
Manzara amaçları için bir örnek. Sağ köşedeki güvercinlerin uygun bir sığınak bulduklarını görebilirsiniz (sol köşedeki güvercinlere bakın).
f8 iso64
Bu son kareyi, yavaş bir hızda dikkatlice kalınlaştırılmış bir düğüm odaklı manuel netleme modunda çektim. Bu lensin manuel netlemenin kolaylığını ve entegre OSS sabitlemesinin değerini gösterdiğini düşünüyorum.
f8 iso400 1/50
Sonuç olarak, bu son derece keskin bir lens ve çok güzel renklere sahip. A7R'imi çok iyi tamamlıyor ve tahminimce yaklaşan A7RII üzerinde de çok iyi olacak. AF'den Manuel geçiş çok iyi düşünülmüş, odak halkasını geri çekerek mesafe ölçeğine erişiyorsunuz. Ölçek kendisi çok net ve mesafe ile makro büyütme faktörünü (örneğin 1:1, 1:2 vb.) gösteriyor. Odak uzaklığı çok büyük ve makro amaçları için çok uygun. Odaklama çok yumuşak ama bence yeterince sert değil. Bu, hedefinizi aşmanın kolay olduğu anlamına gelir, ancak pratikle daha hassas olacağımı düşünüyorum. Eldeki numara ve odak çizgisi manuel odaklamaya geçildiğinde otomatik olarak etkinleştirilen vizör büyütme ve odak peaking ile manuel netlemek çok kolaydır (ancak büyütme, kamerada bir tercih olarak ayarlanır ve kapatılabilir).
Bu örneklerden görüntü kalitesini, renklendirme ve lens ergonomisini eleştirecek bir şey bulamıyorum. Ancak, oldukça büyük bir obje olduğuna ve kamera çantanızda geniş bir zoom lensine eşit miktarda yer kaplayacağına dikkat edin.
LouisB
PS Masaüstümde 90, 24-70 ve 55 FE lensleri arasındaki boyut karşılaştırmasını gösteren bir fotoğrafın hızlı eklemesi. sözümü tuttum. Bu BÜYÜK bir lens. 24-70'in, büyük bir lens olduğunu düşündüğüm lensi bile nasıl gölgede bıraktığına inanamıyorum.