- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Son zamanlarda Canon'dan Sony A7R111'e geçtim. 3 adet lens aldım, aradığım çoğu aralığı kapsayan birkaç tane zoom lens ve portre çekimlerim için kullanacağım f2.8/100 stf gm prime lensini satın aldım. Ayrıca bu lensi spor ve dans çekimlerinde de kullanacağım. Bu lensle ilgili olarak karışıklık yaşadım çünkü bu lense, ayarlayabileceğim en büyük diyafram 5.6 gibi görünüyordu. Daha sonra açıklamayı okudum (daha önce yapmamıştım!) ve en büyük diyaframın gerçekte 2.8 olduğunu ancak lensin yapısı gereği bu sadece 5.6 ile aynı miktarda ışık almaya izin verdiğini öğrendim. Genellikle en büyük diyaframda kullanacağım ve görüntüleyicinin her zaman Alan Derinliği görünümü sunduğunu dikkate alarak çekebilirim ve kameranın diyaframın ne olduğunu söylediğine aldırmam gerekmez ancak bu lensi kullanan herkesin neden böyle yapıldığını ve nasıl kullandığını duymak ilgimi çekiyor. Örneğin, diyafram açılma çıtını ve t durak arasındaki farkı kapatırken nasıl azaldığını anlıyorum ancak ne kadar azaldığını bilmiyorum...