Eski manuel odak makro lensler için akıllı adaptör mü?

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Herkese merhaba. Benim bir A7r makinem var ve bazı makro fotoğraflar çekiyorum. Şu anda eski manuel odaklı 90mm Tamron SP Makro lensi bir adaptörle kullanıyorum. Bu lens tripod üzerinde çok güzel çalışıyor, ancak flaşla elde makro çekimlerinde neredeyse kullanılamıyor. Çünkü çok sığ derinlik açıklığında doğru odaklanabilmek için lensi f2.8'e açmak zorundayım, oysa ben f11, f16 veya başka bir değerde çekim yapıyorum. Lens durdurulduğunda vizörün çok karanlık/bulanık olması dışında, odaklama piksel yardımıyla bile keskin alanın odakta olduğu yeri bulmak çok zor. Tripod üzerinde f2.8'ekte kolayca odaklanabilir ve sonra diyaframı kapatabilirim, ancak elde bunu yapmak neredeyse imkansız çünkü diyafram halkasını hareket ettirmek her zaman odaklamayı bozar. Sorunun tabii ki, adaptörün "akıllı" olmaması ve A7r'nin lensi otomatik olarak durduramamasıdır. Bu sorun, akıllı bir adaptörle tamamen çözülebilir. Böyle bir şeyin hiçbir zaman piyasaya sürüleceği bir şans var mı? Bu basit mekanik cihazın eksikliğinin, elde makro için başka türlü harika olan bu kameranın/lens kombinasyonunun sakatlanmasını ne kadar sinir bozucu bulduğumu anlıyorum. Farkındayım ki Tamron durdurma mekanizması (ve tüm eski manuel "geçmiş" lenslerin mekanizmaları) mekaniktir, A7r ise elektroniktir, ancak şüphesiz gereken tek şey, A7 kontaklarından gelen elektronik bir sinyale yanıt olarak dahili bir kolu hareket ettiren basit bir mekanizmaya sahip bir adaptördür. Eğer böyle adaptörler eski mekanik montaj sistemleri için mevcut olsaydı, eski lenslerin A7 sistemlerinde kullanılabilirliğini büyük ölçüde artırırdı. Şimdi soruyorum çünkü Sony 90mm G makro lensi satışa sunuldu ve bu açıkça benim sorunumu çözecektir, aynı zamanda diğer pek çok özellik sunacaktır. Ancak her şeye rağmen, Sony'nin makineyi çekim yaparken kapatamıyor olması nedeniyle eski Tamron lensimle de tamamen mutlu olabilirim.