Çözüm - Sony Imaging Edge Desktop Uzaktan Bağlanma Sorunu - çevrimiçi depolama uygulaması - Dropbox, Backblaze, Google'dan Yedekleme ve Senkronizasyon

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bugün yarım gün boyunca, Sony Imaging Edge Desktop yazılımının Mac üzerinden kamerama bağlanamama sorununu çözmeye çalıştım. Sorunun ne olabileceğine dair ipuçları vardı, ancak net bir çözüm bulamadım. Bu nedenle, aynı hatayla karşılaşan birinin gelecekte bu iletiyi görebileceğini düşünerek bunu paylaşmaya karar verdim. Sony'nin Imaging Edge Desktop yazılımı ve bu yazılım içindeki Uzaktan uygulaması, Sony Alpha serisi kameralarını - α7 III, α7R III, α9 - bilgisayara bağlama ve bilgisayar aracılığıyla kamerayı uzaktan kontrol etme olanakı sağlar. Oldukça basit bir çözüm olmasına rağmen Dropbox ve Backup and Sync from Google'ı kapatmak kadar, Backblaze'i kapatmak o kadar kolay değil ve bu işlemi yalnızca Backblaze sohbet desteğiyle bağlandıktan sonra yapabildim. Mac'te Backblaze'i kapatmak için önce Sistem Tercihleri'nden Backblaze tercihlerini açın. Ayarlar altında Zamanlama'yı seçin ve Yedekleme Zamanlaması'nı "Yalnızca tıkladığımda" olarak ayarlayın. Ardından Etkinlik İzleyici'yi açın ve Etkinlik İzleyici ekranının üst kısmında İşlem Adı'na tıklayarak işlemleri isme göre sıralayın. "bzmenu", "bzserv" veya başka herhangi bir "bz" etkinliği başlığı olan etkinlik sürecini görene kadar aşağı doğru kaydırın. Her birini seçin ve ardından Etkinlik İzleyici'nin sol üstündeki "Dur" simgesini seçin. Tüm arka plan Backblaze etkinliklerini, Dropbox'u ve Google Yedekleme ve Senkronizasyonu'nu kapatmış olduğunuzda, kameranızı Imaging Edge Desktop Remote yazılımına bağlayabilmelisiniz.