Canon'dan geçiş - bana yeni bir lens serisi hakkında yardım edin.

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Merhaba, Yeni buradayım. Canon ile 12 yıldır birlikteyim ve güvenilir 5DmkIII'ümden a7rIII'e atlamayı düşünüyorum. Lens seçiminde yardıma gerçekten ihtiyacım var. Genellikle 24-105/4 ve 70-200/4 lenslerle manzara/deniz manzaraları çekiyorum. Aynı zamanda nadiren kullandığım 17-40/4'e de sahibim. Portreler ve düşük ışıkta çocukların (10 ve 12 yaşındaki çocuklar) eylemlerini (kapalı alan basketbolu gibi) çekmek için ise 35/2 IS ve 100/2'ye sahibim. Dolayısıyla a7rIII'e 24-105 lens ile geçmeyi düşünüyorum. 1. Sony'nin 24-105'ı Canon'un (mk I versiyonu) ile karşılaştırıldığında nasıl bir fark var? Sony'yi tercih etmenin bir avantajı var mı? Göz AF'nin yalnızca yerel lenslerle çalıştığı doğru mu? 2. Telefoto lens olarak 70-200/4 IS'e sahibim ve onu seviyorum fakat çocuklar büyüdükçe ve daha geniş sahalarda oynadıkça biraz kısa hissediyorum. Sony 100-400 ile 70-200/2.8 ve 2x uzatıcıyı düşünüyorum. Her ikisi de mevcut lensimden çok daha büyük olacak fakat kabul edebilirim. Bu lensler hakkındaki düşünceleriniz nedir ya da diğer tele opsiyonları hakkında önerileriniz var mı? 3. Geniş açı lens olarak 16-35/4, benim 17-40/4 lensime eşdeğer mi? Güneş yıldızı/güneş patlaması nasıl ele alınıyor? 17-40 kötü iken Canon'un 16-35/2.8'i harika. Yeni bir lensle güzel güneş yıldızlarına sahip olmak hoş olurdu. 4. Sabit odaklı lensler hakkında Sony'nin FE 85mm lensi hakkında harika şeyler okudum (Sanırım bu doğru lens). Bu lens 100mm'imi değiştirmek için uygun olabilir mi? Son olarak, hemen tüm lensleri yeni lenslerle değiştirmeyi mi önerirsiniz yoksa metabones adaptör alıp mevcut lenslerle oyun mu oynamalıyım? Yukarıda belirtilen Canon lenslerinden Sony eşdeğerlerine geçişte neler kaybederim? Teşekkürler!