- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba Herkese, yeni adım atan bir astro fotoğrafçıyım. Bir A7'ye sahibim ve iki adet objektif satın aldım: Rokinon 12mm F2 (APSC lens) ve Rokinon 14mm F2.8 (Tam Kare). Son çekimimde, 14mm'nin geniş açılı çekimler için çok iyi olduğunu fark ettim; ancak astro fotoğrafçılığı için f2.8'in, 12mm'deki f2.0'a kıyasla o kadar iyi olmadığını gördüm. Sony A7'de 12mm f2.0 kullanırken, kırpma sensörü modunu etkinleştirmem gerekiyor ve bu fotoğrafın etrafındaki vinjeti kaldırırken piksel sayısını azaltıp azaltmadığını bilmiyorum. 1. Sorum şu: APSC Sony lensini tam kare lensine dönüştürebileceğimiz bir adaptör satın alabilir miyiz? 2. Rokinon 12mm mi yoksa 14mm mi lensi daha iyi? Profesyonel astro çekim açısından hangisi daha iyi? 3. Rokinon lenslerle aynı fiyat aralığında, 12mm aralığına ve f2.0 veya daha düşük diyafram açıklığına sahip tam kare bir lens var mı? Zamanınız için teşekkürler. Tapatalk kullanarak Samsung SM-G955U'dan gönderildi.