Adaptörleri ikiye katlama

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
0
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu biraz komik bir gönderi, sadece bir bulguyu raporluyorum. A6500'ümde m42 objektifleri adaptasyon yapıyorum ve "parlak" fikrim bir çip bulunan Fotodiox m42 Canon EF adaptör kullanarak onu sonra bir Commlite EF'yi E adaptöre takmaktı. Bu sayede çipi 100mm açıklık uzunluğunu raporlamak ve a6500'ün doğru Optik Sabitleme Ayarı'nı otomatik olarak kullanmasını sağlamak istedim. Ancak, EXIF verileri ham dosyalarımda 100mm rapor etse de, OSS hiç devreye girmedi, OSS ayarını manuel olarak koymadıkça. Garip... Commlite'i bir Vello "Hızlandırıcı" açı küçültücü EF'ten E adaptörüyle değiştirdim ve OSS'nin doğru ayarlarda (bu durumda 70mm) otomatik olarak devreye girdiğini gördüm. Bu durumda, OSS'nin Commlite-Fotodiox kombini ile çalışmasını engelleyen nedir merak ediyorum? Ve neden m42'den E-mount adaptörlerinde çip bulundurmuyorlar? (Odak doğrulamasına ihtiyacımız olmadığını biliyorum, ancak ilgili EXIF verilerine ve otomatik OSS'ye sahip olmak güzel olur.)