- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Son zamanlarda PZ 16-35mm F4 G lensini edindim ve bu lensi A7S3 gövdesinde Otomatik Odaklama ile kullanırken bazı netlik atlamaları/netlik atlayışları olduğunu fark ettim. Aslında bu lensi edinmeden önce Sony Mağazasında test ettim ve bu konuya özellikle dikkat etmedim, ancak gerçek çekim yapmaya başladıktan sonra fark ettim. Konuya daha yakından gitmek için jimbalı kullandığımda sorun oluyor gibi görünüyor, sanki 'zoom pampalaması' var gibi gözükse de, aslında çok hızlı milisaniyelerde (ya da benimkine arkadaki konuya odaklandığı gibi) hata yapıyor ve yavaşça konuya geri odaklanıyor ve oldukça sık oluyor. Ya da bazen tüm sahneyi titreme etkisiyle sallama hata yapmış gibi görebiliyoruz. - Diyafram ve deklanşör hızı ayarları manuel konumdadır. - Konu Kaydırma Duyarlılığı ve Odak Hızı Ayarları zaten en düşük konumda ayarlanmıştır. - Kamera ayarları Otomatik Odak modundadır. Lütfen aşağıdaki google drive bağlantısından eklediğim bazı örnek videolara bir göz atın, lütfen indirin ve inceleyin: https://drive.google.com/drive/folders/1oCVRqcoZ1HzupOi44-CK0HlbLBRyvNF7?usp=sharing 'Örnek video 1' dosya adında, lütfen alt sağ köşede ki masa üzerindeki durumu dikkatlice inceleyin. Masa birkaç saniye boyunca netti ve sonra birden odak kaydı, bu da sahnenin birkaç milisaniye boyunca titrediğini gösteriyor. Lütfen bu belirli video klibinin bana ait olmadığını, ancak açıklama yapmak için benimkine benzer bir örneği bulduğumu belirtmek istiyorum. 'Örnek 2' dosya adında, zaman çizelgesinde 0:26 - 0:29 ve 1:07 - 1:21 arasında, ekran tamamen sallanıyor çünkü odak içeri ve dışarı atlıyor gibi görünüyor. Arka plan ve ön planı karşılaştırarak çok açık bir şekilde görülebilir. 'Örnek 3' dosya adında zamanda 1:04 - 1:07 arasında, yine bahsedilen aynı şey (ekranın tamamının sallanması, netlik pampası/netlik hızlı atlaması nedeniyle) 'Örnek 4' dosya adında zaman çizelgesinde 3:07 - 3:13 arasında, konudan dışarı doğru panning yaptığımda, ekranın tamamı titriyor/sallanıyor ve arka planın odak pompası/odak pampasını yapmış gibi göründüğünü görebilirsiniz. Aynı şey konuya yaklaşırken de oluyor. Burada bu tür bir sorunla karşılaşan var mı? Bu sorunun lens/gövde sorunu olup olmadığı artık emin değilim. Çevrimiçi araştırdım ve pek çok insanın bu konuda konuşmadığını, veya bir çözüm sunduğunu göremedim. Ayrıca bazen jimbalı kullanırken konuya yaklaşırken veya konudan uzaklaşırken, her zaman netliğin biraz yumuşak olduğunu (odak dışı mı?) ve sonra tekrar netlemesi gerektiğini fark ettim. Bazı kişiler A7S3 yazılımı 3.01 güncel