- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Dün gece bir kafenin duyuru etkinliğine gittim ve konuşmacıları ve kalabalığı fotoğraflamak istedim. Odanın oldukça loş olacağını biliyordum, bu yüzden yüksek ISO yeteneği olan A7S'imi aldım. Geniş ve uzun çekimler arasında sıkça geçiş yapacağımı biliyordum ve tüm gece lens değiştirmek istemiyordum, bu yüzden bir zoom lens tercih ettim. Henüz herhangi bir doğal FE zoom lensim yok, bu yüzden ya (A-mount) Minolta 28-70mm f/2.8 G lensimi uyarlama seçeneği, ya da E-mount 16-50mm f/3.5-5.6 PZ kit lensimi kullanmak arasında seçim yapmam gerekiyordu. Kalabalığı yakından fotoğraflayacağım için mümkün olduğunca göze batmayan bir seçim yapmak istedim, bu yüzden 16-50 PZ'yi tercih ettim, bu da demek oluyordu ki yaklaşık 5MP elde edecektim. Fotoğraflar zaten bir rapor için web sitesine yükleneceği için boyut kısıtlaması önemli değildi. İhtiyacım olan şeyler için bu kombini sevdim! Bu tarz çekimler için düşük profilli lens ve yüksek ISO yetenekli kameranın mükemmel bir kombinasyon olduğunu düşünüyorum ve böyle bir kombonun mümkün olmasını çok isterdim (5MP'ye indirgeme olmadan)...Yaklaşık ISO 20.000 ile çekim yaptım, bu yüzden ISO'su oldukça iyi olan A7RII ile bunun mümkün olabileceğini düşünüyorum ve bu da hala yaklaşık 18MP elde ederdi. Tabii ki bu da başka $3200 demek...