- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba! Şu an büyük bir hata yaptım. İspanya'daki harika tatillerimden geri döndüm, Granada'daki güzel Alhambra sarayını da ziyaret ettim. Şimdi dönerken ışıkların yanıp sönmesi nedeniyle NTSC/PAL ayarlarıyla oynuyordum ve formattan dolayı kameram SD kartı biçimlendirme uyarısı verdi. Tembelliğimden (üzgünüm) sadece menüyü geçtim ve biçimlendirme ekranını göstermeye başladı. Aniden kaderimi anladım ve işlem sırasında SD kartını söktüm, bu geriye dönük olarak bir hata olabilir. Neyse ki, macOS'taki Disk Drill'u kullanarak çoğu dosyamı kurtarabildim, ancak ilk gün (üzücü bir şekilde Alhambra, yani en ilginç olan gün) hiçbir disk kurtarma aracında görünmüyor (belki de SD kartını sökmemden dolayı). Bu dosyaları nasıl kurtarabileceğim hakkında bir fikri olan var mı (biçimlendirmeden sonra ek fotoğraflar çekilmedi)? Çok teşekkür ederim, ayrıntıları aşağıya ekleyeceğim: SD Kart: Kingston SDG3/64GB CANVAS Go! Plus Kurtarmak için Disk Drill ve EaseUS denendiv Camera: Sony a7RII (ILCE7RM2)