- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba! Şimdi büyük bir hata yaptım. İspanya'da harika bir tatilden döndüm, Granada'da güzel bir saray olan Alhambra'ya yapılan güzel bir gezi de dahil. Şimdi dönüşte ışıkların titrediğini fark edince NTSC/PAL ayarlarıyla oynamaya başladım, bu yüzden formatı değiştirdim ve kamera bana SD kartı biçimlendirmemi söyledi. Üzgünüm ama ne kadar tembel olduğumu söylemek zorunda: Menüde sadece hızlıca tıkladım ve biçimlendirme ekranı belirmeye başladı. Anında kaderimin farkına vardım ve süreç sırasında SD kartı çıkardım, ki bu sonradan yapılan bir hata olabilir. Neyse ki, macOS'ta Disk Drill uygulamasını kullanarak çoğu dosyamı kurtarabildim, ancak maalesef ilk gün (üzülerek söylemeliyim ki, Alhambra'ya yapılan, yani en ilginç olan) hiçbir disk kurtarma aracında gözükmedi (belki de SD kartı çektiğim için). Bu dosyaları nasıl kurtarabileceğim konusunda bir fikri olan var mı (biçimlendirmeden sonra ek fotoğraflar çekilmedi)? Çok teşekkürler, aşağıda bazı detayları paylaşacağım: SD Kart: Kingston SDG3/64GB CANVAS Go! Plus Kurtarmak için Disk Drill ve EaseUS'u denedim. Kamera: Sony a7RII (ILCE7RM2)