- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Uzun süredir gözlemci olarak izledikten sonra ilk yayınımı paylaşmak istedim. Bulduğum bir lensi harika, ucuz ve çevrimiçinde çok az referans bulunabilen bir lens olarak paylaşmak istedim. Bir belgesel yapımcısı olarak genellikle A7rii'yi prodüksiyonlarda b kamera olarak kullanıyor ve fotoğrafçılık tarafını kendi işlerim için kullanıyorum. Zaten birkaç kaliteli prime'a sahibim ama video için standart bir w/a olarak iyi çalışacak bir şey arıyordum, keskin super 35 4k modunda. İkinci el bir Sigma 19mm f.28 EX DN E mount'a 65 İngiliz Sterliniye rastladım ve para için neden olmasın dedim. Çok kompakt, pratik bir 28mm eşdeğer w/a olarak video için yüksek kalitede işe yaradığı için şükranlarımı iletmek istiyorum. İçinde vinyetleme ve bozulmayı düzeltildi ve hatta (belki de yerel E montajının bir sonucu olarak - yanılıyorsam düzeltin) (artık film yapımcıları için daha kullanışlı hale gelen) otomatik netleme, sony zeiss prime'larının çalıştığı gibi çalışıyor gibi görünüyor. Eğlence olsun diye birkaç kare çektim ve işte şey; aps-c lensi için düşündüğümden çok daha büyük olmadığını belirtmekte fayda var. 42mps ile kesinlikle kırpmak için alan var ve bencil bir düzeltme ile, yaklaşık 22-23mm odak uzunluğuna denk gelen temiz bir görüntü elde edebileceğinizi tahmin ediyorum. 18mm batis ve manuel odaklı 21mm loxia her yönden daha üstün olacaklar - keskinlik, yansıtma vb. (ve evet, farklı odak uzunlukları) fakat aynı zamanda 10 kat daha pahalılar ve genellikle çok geniş fotoğraf çekmeye alışkın değilim. Adaptasyonlu lensler, sigma 20mm gibi (ki burada video için matte box olmadan filtrelemek problemli olabilir) genellikle oldukça büyük ve pahalı oluyorlar. İşte böyle. Çok ucuz bir lens için 2 kullanım! Bundan sonra "harika hikaye kardeş" yorumunu bekliyorum tabii ama video tarafında aynı bakış açısında olanlar için paylaşımı yapıyorum, teşekkürler!