- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba Herkes, umarım burada biraz yardım / yapıcı tavsiye alabilirim. Hava fotoğrafçılığı için odak konusunda kurulumumun oldukça rastgele olduğunu düşünüyorum. Bu kurulumla bazen elde ettiğim netlik beni şaşırtabilirken, diyebilirim ki resimlerimin %60-70'i pürüzsüz değil. Çoğu zaman iyi sonuçlar alamadığımı görüyorum. Canon 7d mk2 ve L cam ile başladım ve belki Sony tam kare için yöntemimi adapte etmem gerekebilir mi? Genellikle perde önceliğimi 1/1000 veya diyafram önceliğimi F9'a ayarlarım, ancak her ikisi de çoğu zaman iyi sonuçlar vermiyor gibi görünüyor. Konuştuğum konuyu açıklayabilmek için burada birkaç örnek ekledim. Işığın en iyi olmadığını biliyorum, ancak büyük metnin kenarlarının keskin olmasını beklerdim. E ön perdelerini kapalı tutarak (başka bir gruptan tavsiye alınan, kontrast ve odaklama konusunda yardımcı oluyor daha mı?) Merkez odaklamayı kullanıyorum. AF izleme hassasiyeti duyarlı ve sürücü hızı hızlı Otomatik ISO Odak modu - sürekli AF Sürüş modu - Cont. Çekim RAW çekimi (tabii ki) Yüksek hızlı çekim ve ölçüm modu çoklu umarım bu kurulumla ilgili doğru yola geri dönebilecek birini bulabilirim çünkü dürüstçe, eminim kullanıcı hatası olmasına rağmen, beni kullanmaktan soğutuyor.
Hoş geldiniz, sayın ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir resim göreceksiniz... Sadece buradan ücretsiz olarak kaydolun – Her zaman yeni üyeleri karşılamaktan mutluluk duyarız! Son düzenleme tarihi: 27 Eylül 2021, Martin AL tarafından düzenlendi.
Hoş geldiniz, sayın ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir resim göreceksiniz... Sadece buradan ücretsiz olarak kaydolun – Her zaman yeni üyeleri karşılamaktan mutluluk duyarız! Son düzenleme tarihi: 27 Eylül 2021, Martin AL tarafından düzenlendi.