a7R / a7S üzerinde Voigtlander 35mm f/1.2 Nokton II

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Son birkaç yıldır ana lens olarak hızlı 35mm sabit lensleri kullanıyorum ve Voigtlander 35/1.2 beni her zaman meraklandırmıştı çünkü bildiğim en hızlı 35mm'di, bu yüzden a7R tanıtıldığı anda bir tane almam gerektiğini biliyordum. Ancak a7R uzun ömürlü olmadı, düşük ışıkta çekim yapan biri olarak benim için doğru kamera değildi ve ayrıca eski lenslerimi gereksiz parçalara dönüştürdüğü için de hoşuma gitmedi. Neyse ki, Sony, sevdiğim D3s'in yıllardır beklenen aynasız halefi olan inanılmaz a7S ile kötü bir yatırımdan kurtulmak için mükemmel bir kaçış yolu sağlamak için uzun süre beklemek zorunda kalmadı. Voigtlander 35/1.2, etkileyici ve benzersiz bir lens, net olmayan arka planı geniş açık olarak nasıl şekillendirdiğini görmek sadece etkileyici, ayrıca keskin alan ile net olmayan alan arasındaki yumuşak geçiş de öyle. Geniş açıkta, bu lensin karakterini artıran hoş bir parıltı var, bu da yumuşak boke için yardımcı oluyor, ancak ana lensimin biraz daha keskin ve kontrastlı olmasını isterim, bu yüzden gizlice 35/1.4 FE'ye göz kırpıyorum. iPhone 5 ve Hipstamatic uygulaması ile (başka bir kameram) çektiğim birkaç fotoğraf: Geçen yıl Nikon arkadaşlarımla bir haftalık fotoğraf gezisi yaparken Karadağ'da çektiğim birkaç görüntüyü buraya koyuyorum, nazikçe beni ilk Sony'mle birlikte takılmama izin verdiler. Tüm görüntüler, a7R üzerinde f/1.2'de geniş açık olarak çekilmiştir. Ve Amsterdam'daki yerel bir müzeden a7S ile çekilen bir görüntü, bu kombinasyonu pek kullanmadım ama kadamlıktan R modeline göre vinyetaj çok daha iyidir.