- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba forum üyeleri, Ben bir fotoğraf meraklısıyım ve fotoğrafçılıktan uzak kaldım bir süre. Eski Yashica 35mm'lik fotoğraf makinesi ile kullandığım kızılötesi siyah-beyaz fotoğrafçılık günleri geride kaldı. Son kullandığım düzgün dijital kamera, tatildeyken manzara fotoğrafları çekmek için işten ödünç aldığım 16mm'lik Fujifilm Finepix pro2'ydi. O zamandan beri iPhone fotoğrafçılığı yaptım. Yeni bir kamera almayı uzun süredir düşünüyorum. Geçen yaz neredeyse Fujifilm XT2'yi satın almıştım. A7riii ve A7iii söylentilerini duydum ve Sony'nin ne yapacağını görmek için bekledim. İyi ki beklemişim. Bir a7iii ön sipariş verdim ve şimdi onun için lenslere ihtiyacım var. Lensler konusunda en iyi değeri arıyorum. İçimdeki grafik tasarımcı bana şampanya tadı verirken, gerçekte kaliteli biralar bütçemdeyim. Fotoğraflarımı parayla değerlendirmeyi düşünmüyorum, bu yüzden 85mm 1.4 GM gibi bir lens bütçem çok üzerinde olurdu, ancak Zeis Batis 85mm 1.8 gibi bir şeye de belki harcayabilirim eğer aşağıda belirttiğim kullanım alanları için uygunsa. 1. Manzara – İnsanların olmadığı yerleri tercih eden biriyim. Köpeğimle doğa yürüyüşlerine çıkarken ve kamp yaparken iyi bir fotoğraf makinesi, lensler ve tripodum olmadığı için kendime kızıyorum. 2. Köpek Portreleri ve Aksiyon Çekimleri – Köpeğimi köpek parkında oyun oynarken ya da ofiste benimle vakit geçirirken fotoğraflamak istiyorum. Çok hareketli ve serbest bırakıldığında sürekli hareket halinde. AF sisteminin neler yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum. Ayrıca portreler için çok fotogenik yapan benzersiz işaretlere sahip olan bir köpek türü. Arkasında kremsi bir bokeh olmasından da memnun olmam. 7iii'teki göz takip sisteminin sadece insanlar için mi olduğunu bilen var mı? Sony'ye insan şeklindeki hayvan gözlerini takip edebildiği takdirde bonus puanlar veririm. 3. İnsan Portreleri – Yeni kameram olduğunu öğrendiklerinde kardeşlerim ve ebeveynlerim tarafından aile çekimlerine zorlanacağım. Ailede sanat derecesi olan benim, dolayısıyla portreler ve aile fotoğrafları gibi şeyler benim sorumluluğumda. Kız kardeşim zaten kızlarımın mezuniyet portrelerini çekmem için randevu almış durumda. Herkese son bir sorum var, son birkaç yıldır biriktirdiğim 700 dolar değerindeki Amazon hediye kartlarım var ve tam olarak bu nedenle biriktirdim. Amazon'da lensler için iyi kaynaklar var mı yoksa aksesuarlar için hediye kartlarımı kullanmak mı daha mantıklı? Şimdiden teşekkür ederim ve vereceğiniz her tüyoyu dört gözle bekliyorum.