- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba, Fransa'dan selamlar! Ben NEX 7 ile eski lensler (AR Hexanon, Gottingen Isco, Lester A. Dine) kullanıyorum ve benim için çok iyi sonuçlar alıyorum. Geçen Perşembe Fransız bir satıcı websitesinden neredeyse yeni bir A7 II satın aldım (1700 € yerine 1295 €). Yıldızım 2/35mm Hexanon'umu test etmeye gittim, gerçek odak uzaklığına göre sonuçları değerlendirmek için. Dönüşte büyük bir hayal kırıklığı yaşadım, bazı fotoğraflarda aşırı pozlanmış soluk lekeler rastgele görünüyor. Pazar günü tüm lenslerimi teste soktum ve sonuç şöyle: 35mm ve 50mm Hexanon sorunlu, Hexanon 24mm ve tüm odak uzaklıkları 105, 135, 180mm sorunsuz; ışık kaynağına belirli bir açıyla yerleştirildiğinde yansımalar ortaya çıkıyor. Endişem, bir hata (sensör pozisyonu) içeren bir A7 II satın almış olmam. Sizce bu sorun, çin malı (yeterince hassas değil) adaptör halkalarından mı kaynaklanıyor? Benzer sorunlar yaşayan var mı, A7 II'yi geri yollayıp Hexanon 35mm hayalimi mi sileceğimi düşünmeliyim? Merhaba, sevgili ziyaretçi! Resim görmek için üye olmanız yeterli… Sadece buradan ücretsiz üye olun - Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!