A1 Sorunu

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
α1 cihazım Salı günü, 9 Mart'ta geldi. Pilini taktım ve menülere göz atarak çalışmaya başladım. Kameradan gelen bir uğultu sesini fark etmeye başladım. Ses, soğutma fanı tarafından yapılan bir ses gibi geldi ve sürekli çalışıyor olmasından endişe duydum. Aynı akşam birkaç fotoğraf çektim ve ertesi sabah birkaç daha fotoğraf çektim, o zamana kadar pil yaklaşık %50 düşmüştü. Uzun süredir a9 kullanıyorum ve şarjın bu kadar hızlı tükenmediğini biliyorum. Kamera hala uğulduyordu, özellikleri kontrol ettim ve kameranın pasif soğutma sistemine sahip olduğunu doğruladım. Yani uğultu sesi çıkaran bir fan olmadığını anladım. 11 Mart'ta 10'da Sony Destek ekibiyle iletişime geçtim ve sorunu anlattım, sesin videoya kaydedilip kaydedilemeyeceğini sordular, hemen bir video çektim ve sesin duyulabileceğini doğruladım. Kameranın hiçbir şekilde ses çıkarmaması gerektiği ve onarım için göndermem gerektiği söylendi. Onarım ne kadar süreceği konusunda bir fikrim yok ve onarım dükkanında ne kadar α1 parçası bulunduğundan da emin değilim çünkü kamera çok yeni piyasaya sürülmüştü. Hava koşullarından kaynaklanan sevkiyat gecikmeleriyle en az iki hafta süreceğini tahmin ediyorum. Onarım dükkanına gönderilen 7 bin dolarlık (vergi dahil) bir kamera. Bu kamerayı satın almayı düşünen herkes için bunu paylaşıyorum.