- 11 Eyl 2024
- 1,244
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
α1 fotoğraf makinem 9 Mart Salı günü geldi. Pil takıp menülere göz atmaya başladım. Kameradan bir uğultu sesi geldiğini fark ettim. Soğutma fanından çıkabilecek bir ses gibiydi ve sürekli çalıştığını düşündüm. Akşam birkaç fotoğraf çektikten ve ertesi sabah birkaç daha çektikten sonra pili yaklaşık %50 oranında boşaldı. Uzun süre α9 kullandığım için pillerin bu kadar hızlı tükenmemesi gerektiğini biliyordum. Kamera hala uğuldayarak çalışıyordu, özelliklerine baktım ve kameranın pasif soğutmaya sahip olduğunu ve aktif fan olmadığını doğruladım. Sony Destek ile 11 Mart saat 10:00'da sohbet yoluyla iletişime geçtim ve sorunu anlattım. Sesin videoda duyulup duyulmadığını sordular, hemen bir video kaydı alıp sesin duyulduğunu doğruladım. Bana kameranın hiçbir şekilde ses çıkarmaması gerektiğini ve tamir için göndermem gerektiğine dair bilgi verdiler. Ne kadar sürede tamir edileceği ya da tamir atölyesinin α1 parçalarını stokta bulundurup bulundurmadığı konusunda hiçbir fikrim yoktu; çünkü kamera yeni piyasaya sürülmüştü ve hava koşullarından kaynaklanan gecikmelerle birlikte kamerayı en az iki hafta sonra geri alabileceğimi düşünüyorum. Vergiler dahil olmak üzere 7.000 dolar verip tamirhane yönüne gitmekte olan bir kamera. Bu kamerayı satın almayı düşünen herkese bilgi vermek adına açıklama yapıyorum.