- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba arkadaşlar, Optik bilgisi olan ve bazı konuları açıklayabilecek birini arıyorum.. Son zamanlarda Sony 70-200 f2.8 GM lens aldım, A7R3 ile kullanmak için. Daha önce 24-70 f2.8 GM ve Sigma 14-24 f2.8 lenslerim vardı ve genellikle uçağın kokpitinden çekim yapıyorum ki bu da 2-3 cm kalınlığında bir camı arka planda içeriyor. Daha önce 70-200 lensimi alana kadar 24-70 ve geniş 14-24 lenslerimle ve hatta eski Canon kurulumumla (70-200 f4.0 ile) hiç sorun yaşamamıştım, hepsi mükemmel odaklanıyordu ve görüntüler tam olarak keskindi, fakat yeni 70-200 GM lensimi denediğimde hiçbir şekilde net odak alamadım.. manuel ve otomatik odak denedim, stabilizasyonu açtım kapattım, hiçbiri işe yaramadı.. hatta manuel odakla 10x büyütme ile baktığınızda bile, lens odaklanmıyor. Odak çevirdikçe doğru odaklanmaya yaklaştığını görebilirsiniz ama hiçbir zaman oraya ulaşamaz, her zaman biraz sapmış olur, görüntüler kullanılamaz hale gelir. 200 mm'de daha belirgin gibi görünüyor ve aynı zamanda lens açısına ve cama karşı olan açısına bağlı olduğu gibi bazı açılar ise daha fazla bozuluyor. Lensi evde çift camlı bir balkon kapısından (4 cam parçası) denedim ve odaklama sorunu yaşamadım, peki neden sahip olduğum veya daha önce kullandığım her diğer lens aynı cam üzerinden sorunsuz odaklanırken, yeni 70-200 GM bu işlemi gerçekleştiremiyor? Hayır.. Hareketli uçağın hızından veya düşük enstantanedir değil ve titrek kameradan da kaynaklanmıyor. Her türlü yardım memnuniyetle karşılanacaktır. Sevgili ziyaretçi, Hoşgeldiniz! Kayıtlı üye olarak burada bir görüntü göreceksiniz… Sadece ücretsiz olarak buradan kaydolun – Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!