50mm Sabit Odaklı

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu noktada büyük bir sorun olarak görmüyorum ama sadece aynı durumda olan var mı diye sormak istedim. A7 iii'ümü alırken kit lens yerine gövde ve Sony 50mm prime objektif aldım. O zamandan beri objektif koleksiyonumu "biraz" genişlettik ve 50mm'yi başka objektifler ile değiştirebiliyorum fakat ara sıra hafif bir lensle yürüyüşe çıkma isteği duyuyorum. Canon dünyamda bu muhtemelen sevdiğim 50 prime olurdu. Ancak Sony 50mm gerçekten, gerçekten kötü durumda. Odak arayışı sonu gelmeyen bir şekilde sürüyor. Odak karar verdiğinde ise genellikle odak noktası fotoğrafta gösterilenden kilometrelerce uzakta oluyor. Bu tuhaflıklarını anlamaya ve uyum sağlamaya büyük çaba sarfettim, her seferinde bir çerçeve anlayışını anladığımda, tutarsızlıkları beni tamamen şaşkına çeviriyor. Onu sadece dolaba atmaktan başka çarem yok, ama bu kadar ucuz bir fiyata 50 prime ödedim ve bu 50 prime gerçekten çalışmıyor. Başka kimse Sony'nin en büyük hüsranı olduğunu düşünüyor mu?