- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Karar verdim ve A7rii'ye geçmeye karar verdim. İki lens seçeneği benim için kolay - 25mm ve 85mm Batis - hızlı, hafif ve yeterince küçük, harika şeyler. Benim sorunum aslında en çok kullandığım aralık olan arada kalan lens. 55 1.8 harika görünüyor. En sevdiğim genel odak uzunluğum olan 35mm ise en büyük sorunum. İdeal olarak, 35 2.8'den daha hızlı ve daha iyi arka plan bulanıklığı olan bir şey istiyorum. 35 1.4 IQ açısından harika görünüyor, ancak bu büyüklük/ağırlıkta bir lensi aynasız bir gövdeyle eşleştirme konusunda tereddütlüyüm. Loxia f/2 mükemmel olurdu, ancak AF'ye ihtiyacım var. 35 f/1.4 sadece biraz daha ağırlık ve maliyet olarak 35 2.8 ve 55 1.8'in toplamından biraz daha fazla. 35 1.4 muhtemelen yaklaşık 55mm (?) kadraja kırpıldığında neredeyse aynı derecede bulanıklık sağlar ve A7rii bu durumdan kurtulabilecek kadar yüksek çözünürlüğe sahiptir, bu yüzden ikisi yerine tek bir lens seçeneği sunan ilginç bir seçenek sunar. Şahsen, 35 2.8'i alırsam, gerçekten biraz daha hızlı bir şey istediğimi bilecek ve nispeten yavaş bir prime lens için çok para harcadığım için pişman olacağımı düşünüyorum. Ayrıca, 35 1.4'e daha fazla para harcayabileceğim ve IQ'dan memnun olacağım ancak neden bir DSLR'nin boyutu ve ağırlığında bir şey taşıdığımı merak edeceğim. Herhangi bir düşünceniz var mı? Aynı seçeneği yapan ve fikri olan biri var mı? Zeiss'ın yakın zamanda Batis 35/1.8 veya f/2 üreteceğine dair bir işaret var mı?