- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba. Geçen yılın Kasım ayında 24-70 GM'yi satın aldım ancak odaklanma konusunda kararsız sonuçlar alıyorum. Çoğu çekimde odak noktası çok yumuşak ve bu parayı verirken çok daha iyi bir şey beklerdim. Aynı zamanda 50mm 1.8, 70-200 GM ve 24 GM'ye sahibim ve bu lenslerden hepsinden sürekli olarak çok keskin görüntüler elde ediyorum. Neden sadece 24-70 ile sorunlar yaşıyorum? Bu yaygın bir sorun mu? Bunu araştırdım ancak F7'den sonra odaklanmanın iyi olmadığı veya 70mm'de yumuşak odaklanma olduğunu söyleyen bazı yorumlar dışında pek bir şey bulamadım. Bu durum düşük ışık, iyi ışık, flaş, iç mekan, dış mekan, manzara veya portre çekimlerinde her koşulda gerçekleşiyor. Çantanın içinden neredeyse çıkarmıyorum çünkü yumuşak olma riskini alamam. Bu kadar yüksek bir meblağ ödediysem kesinlikle aşık olmalıydım, ancak tam tersini hissediyorum. Herhangi bir lens sorunu veya sorunu nasıl düzeltebileceğimiz hakkında bilgisi olan var mı? Artık bunu elden çıkarmak istiyorum ancak birisinin bu lensle ilgili bir sorun olabileceğini bilerek satın almasını istemem. Kendime de bunun başıma gelmesini istemezdim. Dahası, lens için yüksek bir fiyat ödedim ve üzerine düşen parayı kaybetmek istemem. Firmware güncel ve herhangi bir hasar yok. a7iii ve güncellenmiş firmware'e sahip a9 ile çekim yapıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.