- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 2
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Sony a7RM3 ile çekilen yeni 24-105 F:4 G OSS ile çekilen tanıtım fotoğraflarını gördüğümde çok etkilendim ve Nikon D800'den Sony aynasız sistemine geçme zamanımın geldiğini hissettim. Yeni 24-105 G, 100-400 F:4.5 GM ve 16-35 F:2.8 GM ile bir a7RM3 satın aldım. Bu kombinasyon, güzel bir genel sistem ve güzel bir yürüyüş lensi sağlıyor. Tüm lenslerle sistemi kalite testlerinden geçirdim ve 24-105'te bir problem buldum. Eskiden film günlerimde hazırladığım eski bir lens test tablosunu fotoğrafladım. NBS 1952 lens çözünürlük tablolarını kullanıyor. Tablolar, çerçevenin merkezinde ve köşelerinde yerleştirilmiştir. 100-400 GM ve 16-35 GM her yerde 80 hat/mm'yi başarıyla geçti. Lensleri min, maks ve merkezi odak uzunluklarında test ettim. Ancak, 24-105 G farklıydı. Min ve maks odak uzunluklarında çerçevenin her yerinde 80 hat/mm'yi başarılı bir şekilde geçti. Ancak 60mm'ye geçtiğimde sonuçlar hiç de iyi değildi ve F:8'e ayarlanınca sonuçlar daha da kötüleşti. Sorunumun sol çerçevenin çok yumuşak olması olduğunu görüyorum. NBS test tabloları, merkezde ince bir çizgi şekline sahip ve bu ince çizgi çerçevenin merkezinden çıkan bir yarıçapa tanjant olduğunda çiftlenir. Lensi B&H'ya geri gönderdim ve yenisiyle değiştirdiler. Ancak ikinci lens de aynı sorunu gösterdi. Diğer iki lensimin iyi geçtiğini ve 24-105'in min ve maks odak uzunluklarında iyi geçtiğini göz önüne aldığımda, problemi test edilen iki lensde gördüğümü ve kamera gövdesinde olmadığına oldukça eminim. Bu sorun, kötü bir üretimden mi aldığım veya zoom raylarında hizalama hatası yaratan bir mekanik tasarım hatası mı var diye düşünmeye başladım. Fotoğraflarda bu genellikle büyük bir sorun olmasa da, düz yüzeyleri fotoğraflarken ortaya çıkıyor. Bir duvarı çekerken sol taraftaki yumuşaklık, harç ve tuğla dokusunda oldukça belirgindi. İkinci lensi geri gönderip 24-70 F:2.8 GM almayı ciddi şekilde düşünüyorum, aynı zamanda çok ağır ve OSS özelliği yok. Forumda benzer bir sorunla karşılaşan var mı?