16-35 mi almamı yanlış mı seçtim?

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Tamam, işte anlaşma... Şu anda A7RII Otus 85mm - 90mm makro, Voigtländer 35mm 1,7, Leica Summarit 75'e sahibim. Ve bugün indirimde Sony 16-35'i satın aldım. Lee filtreleri kullanmayı planlıyorum...ama, her zamanki gibi...Voigtländer 15mm mk3'ten bazı fotoğraflara rastladım. Peki şimdi - Voigtländer'ı tercih etmeli miyim? yoksa 16-35'i filtrelerle kullanmalı ve Voigtländer 35'i karşılaştırmak için test mi yapmalıyım? Bu, farklı lensleri ne kadar kullandığımı gösteriyor: Geniş açı: 10-20%, Sokak (35mm): 10-15%, Makro (Yiyecek vb.): 10-20%, İnsanlar, modeller vb.: yaklaşık% 50-60 oranında zamanımı ayırıyorum. Öyleyse...35mm'nin en iyisine sahip olmak benim için ideal durum değil... en iyi model lensine ihtiyacım var. 16-35 geniş açı ve sokak fotoğrafçılığını kapsıyor, ve aralarındaki her şeyi...ve görünüşe göre filtreleri kullanabilirim, ancak Voigtländer üzerine kullanamam mı? Hangisini saklamak isterdiniz, hangisini satardınız? Voigtländer 35mm'i sattığımda kullanılmış bir Sony 55FE alabilirim ve hala para kalır.