- 11 Eyl 2024
- 2,296
- 0
- 1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Merhaba arkadaşlar, Burası çok yeni benim için ve fotoğraf dünyasında da çok yeniyim. Ama bana kesinlikle bir hobiden fazlası oluyor. A7S2 ile çekim yapıyorum ve ilk manuel eski objektifimi yeni satın aldım. Biraz garip bir objektif ve oldukça nadir bir model, ancak araştırmalarımı yaptım ve harika sonuçlar bekliyordum. Objektif, 1:2 büyütme özelliği olan Vivitar 135mm f2.8 Close Focussing'tir. Minolta MD montajına sahip ve E-montajına basit bir adaptörle bağladım. Denedim ve etkilendim. Harika şekilde kullanılıyor ve çok keskin. Kullanırken fark ettiğim tek şey, gerçekte olduğundan daha fazla ışık geçirmesini bekliyordum. Küçük bir deney yaptım. Sony FE 24-240 F3.5-6.3'ü aynı tripod üzerine aynı ışık koşullarında yerleştirdim, yaklaşık 135mm yapıp f6.3 ve f11'de doğru pozlamayı sağladım. Sonra Vivitar'ı yerleştirdim, aynı enstantane hızı, aynı ISO, aynı diyafram değerleri, ve tahmin ne… Vivitar sadece çok daha karanlık değil aynı zamanda çok daha dar çıktı. Örneklerimiz için zaman, kameradan çıkan resimler, sadece ikisini tek bir resimde birleştirdim: [link] İşte Vivitar'ı solda, Sony'yi sağda görebilirsiniz, bu f6.3 için. Ayrıca tripodu yeniden konumlandırarak Sony'nin açısını Vivitar'a benzetecek şekilde bir resme daha sahibim, bu sefer f11'de, Sony solda ve Vivitar sağda: [link] Bu yüzden eski bir objektif olduğunu biliyorum ve açı farkının Close Focussing özelliğiyle bağlantılı olduğunu tahmin ediyorum. Ancak ışık kaybını açıklayamıyorum ve bu küçük bir fark değil. Aynı diyafram değerlerinden geçen ışığın kameraya girmesi aynı olmalı değil mi? Bu durumun nedeniyle ilgili düşünceleriniz var mı?