100-400mm G-Master lens ve "nem direnci

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,296
2
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Bu hafta, Kuzey Finlandiya'da bir saklı yerden şahinleri çekmek için birkaç gün geçirdim. Normalde Canon uzun lenslerle vahşi yaşam fotoğrafları çekerim ve manzara fotoğrafları için Sony (A7Riii) kullanırım, fakat bu seyahatte bu tür çekimler için denemek üzere 100-400mm GM lensi de yanıma aldım. Ne yazık ki, bu lens değerlendirmeyi geçemedi. Lensin görüntü kalitesi, odak hızı ve odak doğruluğu hepsi harika olsa da hava koşullarını idare edemedi. Lensin içinde (ön elementin arkasında) bir saatten az bir sürede yoğuşma oluştu ve çekim yapmayı imkansız hale getirdi. Lensin "neme dayanıklı" olduğu söyleniyor olsa da şartlarla başa çıkamadı. Temel bir Finlandiya günüydü, yaklaşık -5°C, kuru ve az bulutlu, ara sıra karlıydı ve lens bir kısmı elementleri koruyan bir çatının altında idi... koşullar çok daha zor olabilirdi. Saklı yer ile dış dünya arasındaki sıcaklık farkı soruna neden oldu. Aynı sığınağa yerleşen arkadaşlarımın Canon 100-400mm, Nikon 200-400mm ve Olympus 40-150mm zoom lensleriyle böyle bir sorun yaşamadıklarını gözlemledim. Bir Sony kullanıcısı olarak utanç verici bir durumdu. Lensi satın aldığım perakendeciye başvurdum ve bu durumun yaygın bir problem olduğu ve lensin nem direncinin hatalı olmadığı söylendi. Oldukça hayal kırıklığına uğradım. Bu lensle benzer sorunlar yaşayan başka var mı, yoksa aynı durumda daha olumlu deneyimler yaşayanlar var mı? Andy