100-400 GM OSS Video Modundayken Titreme Sorunu - TASARIM HATASI MI??

SonyTurk

A7 III
Editör
11 Eyl 2024
2,117
0
1
Herhangi bir iletişim yöntemi girilmemiş. İstersen buradan profiline ekleyebilirsin.
Sony 100-400 lensinde video çekerken, FX3 ve A7s3 kameralarında ciddi bir titreşim sorunu yaşıyorum. Bu, rüzgâr veya vücut ve lens hareketinden kaynaklanan bir şey değil, elektronik bir titreşim (LCD ekranında görülüyor). Üçayak, kum torbası, zemin gibi yöntemler denedim, lens OSS'yi KAPALI ve AÇIK konuma getirdim, modları değiştirdim, odaklama modlarını değiştirmeyi denedim, pilleri değiştirdim vb. Sorunu çözmek için aklıma gelen ve okuduğum her şeyi denedim. Başlangıçta sadece FX3 ile ilgili olduğunu düşündüm, ancak A7s3 ile de aynı sorunu yaşadım. Bu sorun başka lenslerle yaşanmıyor. Lens tam olarak 400 mm uzatıldığında veya bu aralıkta olduğunda, titreşim oluşuyor ve maalesef videoya da kaydediliyor. Şimdiye kadar bulduğum tek çözüm, lensin uzatma tüpünün altına bir kum torbası koymak ve aynı anda üstüne daha küçük bir kum torbası koymaktır. Bu titreşimi ortadan kaldırıyor ancak kum torbalarının mükemmel bir şekilde yerleştirilmesi gerekiyor, böylece lens tüpüne yukarıdan ve aşağıdan baskı yapıyorlar. Bu, video üçayak kafasından çekim yapmaya çalışırken %100 aksaklıktır. Geçici bir çözüm buldum ancak bu, lens uzunluğunu değiştirmemi engelliyor (hızlı ve sessiz bir şekilde kum torbasını çıkarıp yeniden konumlandırarak denemek ve vahşi yaşamı kaçırmamak). Ayrıca, manuel netlik kullanmamı engelliyor (uzun lensle izleme odak noktasını bulamadığı zamanlarda gerektiği gibi), çünkü netlik halkası kapanmış oluyor. Sadece Sony kullanarak video çeken bir yönetmen arkadaşla konuştum, o 200-600'ü sorunsuz bir şekilde kullanıyor. Ancak 200-600, içten zoom yapabilen bir lensken, 100-400'te tüp içe ve dışa doğru uzanıyor. Üst düzey bir lens ve 200-600'den daha pahalı olan bir lens olarak, bunun neden yaşandığını merak ediyorum. Uzatma tüpü tasarımının sorunlu olduğunu ve soruna neden olduğunu düşünüyorum. Uzantı bir şeylerle yalıtıldığında sorun ortadan kalkıyor. Bu durumu yaşayan başka birinin olup olmadığını merak ediyorum. Görüşlerinize her zaman açığım ancak gerçekten sadece 100-400 mm lensi tam olarak 400 mm uzatılmışken video çeken kişilerden geri bildirim/öneri bekliyorum. 400mm'de titreşimsiz olarak işlev gören lensin tek yolunu ekledim. Teşekkürler! Hoş geldiniz, değerli ziyaretçi! Kayıtlı üye olarak burada bir resim görebilirsiniz... Sadece ücretsiz olarak buradan kaydolun – Yeni üyeleri her zaman memnuniyetle karşılıyoruz!